Hypnoterapi og regresjon

 

Hypnose er i det store og hele en dyp avslapning. Flere forskjellige teknikker kan brukes for å guide klienter ned i en dyp avslapning. Herfra tar vi kontakt med klientens underbevissthet. Det er i underbevisstheten at vanene våre, handlingsmønsteret vårt som gjør at vi kan "gå på autopilot" og hukommelsen vår ligger. Det er lettere å snu på gamle mønstre og vaner ved å snakke til underbevisstheten.

Emosjoner som sinne, sorg, frykt, skyld og hat er negative og kan føre til plager, vondter og sykdom.

Selv om man gjerne ikke føler på disse emosjonene i det daglige kan de ligge der i underbevisstheten å gnage, og dess lenger man lar de gnage dess mer plager og vondter kan de skape som igjen kan føre til sykdom.

Vi kan som sagt, i hypnose, eller transe kommunisere med underbevisstheten og hjelpe med å forløse disse emosjonene sånn at rotårsaken opphører og plagene minsker eller opphører.

Man kan også ha disse plagene uten å tilsynelatende ha emosjoner i bunn som rotårsak, derimot kan rotårsaken ligge tilbake i tidligere liv. Da gjør vi en regresjon ved å guide klienten ned i transe og lar underbevisstheten lede til der rotårsaken ligger. Det kan ofte vise seg å være et mønster gjennom flere liv som ligger til grunn for plagene. En forløsning vil bryte mønsteret og balanse oppstår. Smiler

Hypnose kan brukes på mange ting. Frykt, uro, spenninger, allergiske reaksjoner, vektproblemer, røykeslutt, søtsug, traumer, stress, dårlig selvtillit og dårlig selvfølelse, fobier…..etc  Vi bruker suggesjoner, affirmasjoner og metaforer for å snu på inngrodde vaner og løse opp i blokkeringer.

Hypnose kan også brukes som fødselshjelp. Tenk deg at du ved å gå inn i en transe kan lette smerter og lette fødselsforløpet? Man "øver" på fødselen på forhånd, bruker positive suggesjoner og affirmasjoner, ankrer gode følelser, og når fødselen starter henter man frem det man ha øvet på. Det er ganske sterkt å høre historier fra de som har brukt hypnose ved fødsel, hva den erfaringen har gjort med dem. Hjerte

Chakraene

Vi er alle omgitt av et energifelt, aura, og vi har alle chakraer som er energifelter i kroppen vår.

Chakra er Sanskrit og betyr "Lyshjul". Mange mener at chakrene er bindeleddet mellom kropp og sjel. Vi kan ikke se dem men de ligger langs kroppens midtlinje.

De forskjellige hovedchakraene "representerer" forskjellige deler av kroppen.
Rotchakraet stråler ut fra mellomkjøttet, mellom kjønnet og anus. Det har med livsvilje, selvoppofrelse, familie og tradisjon å gjøre. Hvem du er og hvor du kommer fra. Det er også punktet for trygghet og det å kunne fungere i verden, f.eks med jobb. Korresponderer med kronechakraet.

  • Rot Chakra: Farge: Rød: Gir energi til den fysiske kroppen, føttene, ben- og sjelettstrukturen, neglene, binyrene, tykktarmen, endetarmsåpningen og celleoppbyggingen. Ubalanse: Hemorider, fedme, forstoppelse, impotens, blæreproblemer, depresjon, hyperaktivitet og mangel på selvtillit.

Hara chakraet stråler ut ifra et punkt under navelen, og det har med seksualitet, parforhold og forplantnning å gjøre, samt livskraft, penger, tiltrekning og avvisning, makt og kontroll og kreativitet og relasjoner. Korresponderer med 3. øyet

  • Hara Chakra: Farge: Oransje: Gir energi til beina, kretsløpet, de nedre tarmene, hele bekkenområdet, blindtarmen, kjønnsorganene, regulerer den kvinnlige syklus, urinblæren, prostata og livmor, kjønnskjertlene, (eggstokk og testikler), regulerer også all væske i kroppen som blod, lymfe, magesaft og sæd. Ubalanse: Nyreplager, muskelplager, aggresjon, problemer med befruktning, selvfornektelse, angst og skyldfølelse, melkeproduksjon, energimangel, allergi, overdreven sjenerthet, impotens, frigiditet.

Solar Plexus stråler ut fra mellomgulvet, der "magefølelsen" er. Dette er senteret for følelser/emosjoner. Både våre egne og andres. Det har å gjøre med aksjon og reaksjon, tillit og frykt og selvverd og omsorg for seg selv. Korresponderer med halschakraet.

  • Solarplexus: Farge: Gul: Gir energi til magen, mellomgulvet, musklene, fordøyelsessystemet, galleblæren, nyrene, leveren, bukspyttkjertelen, milten, nervesystemet og den midterste del av ryggsøylen. Ubalanse: Pusteproblemer, leverproblemer, matallergi, gallestein, fordøyelsesproblemer, sukkersyke, mangel på selvtillit, depresjon, angst, føler andre kontrollerer deg, stormannsgalskap, overintellektuell, krevende, perfeksjonist, arbeidsnarkoman.

Hjertechakraet stråler ut ifra brystet, midt på brystbeinet. Det har å gjøre med kjærlighet, empati, tilgivelse, samhørighet og åndelighet. Men også for hat, bitterhet, selvoppattthet og egoisme. Uten det eteriske hjertet ville et menneske ikke kunne blitt inkarnert. Det er gjennom det eteriske hjertet at vi bruker vår høyere intuisjon. Korresponderer direkte til Lyset, eller Gud om du vil.

  • Hjerte Chakra: Farge: Grønn (eller lys rosa): Gir energi til hjertet, skuldre armer, hender, ribben, brystkasse og bryster, øverste del av ryggen, nedre lungeområde, blod og kretsløp, hud og thymuskjertelen, som kontrollerer lymfesystemet samt stimulerer og styrker immunforsvaret. Ubalanse: Høyt blodtrykk, manisk-deppresiv, astma, overkritisk, krevende, paranoid, redsel for å gi seg hen, redsel for å være fri, livredd for avvisning, prøver å kontrollere andre gjennom penger.

Halschakraet stråler ut ifra halsen. Det har med kreativitet og kommunikasjon, og med det mentale og konkret tenkningen å gjøre. Kommunikasjon i forhold til andre mennesker og med lysvesener. Å si ja når du mener ja og nei når du mener nei er nøkkelen til ren problemfri kommunikasjon. Korresponderer med Solar Plexus.

  • Hals Chakra: Farge: Turkis: Gir energi til skjoldbrukskjertelen, som regulerer stoffskiftet, nesen, luftrøret, spiserøret, nakkevirvlene, munnen og halsen, tennene, tannkjøttet, kjeven, ørene og stemmen. Ubalanse: Influensa, forkjølelse, nakkesmerter, struma, muskelspenninger, hyperaktivitet, snakker ustoppelig, selvrettferdig, dogmatisk eller overbeskjeden, upålitelig svak, problemer med å utrykke seg, stoffskifteproblemer.

Pannechakraet stråler ut fra et punkt midt imellom og litt over øyebrynene. Dette punktet har med abstrakt og intuitiv tenking å gjøre og er det koordinerende senteret mellom denne verden og den høyere verden. Korresponderer med Harachakraet.

  • Panna Chakra: Også kalt det 3. øyet. Farge: Indigoblå: Gir energi til ansiktet, øynene, nesen, ørene, bihulene, lillehjernen, nedre del av kraniet, sentralnervesystemet,pineal- og hypofysekjertelen. Den gir også energi til utvikling av intelligensen og innlæringsevnen, forståelsen, klarsynet, intuisjonen og retning i livet. Ubalanse: Hodepine, utslitt, diare', uforklarlige smerter, utkjørt, blindhet, egosentrisk, manipulativ, religiøs fanatisk, autoritær, mareritt, schizofren, oversensitiv, redd for suksess.

Kronechakraet stråler ut ifra issen, på toppen av hodet. Gjennom dette chakraet oppnås det guddommelige overblikk, den usleviske holdning som vet hva som skal gjøres og når, og som retter seg deretter. Korresponderer med Rotchakraet.

  • Krone Chakra: Farge: Fiolett: Gir energi til epifysen, øvre delen av kraniet, store hjernen og hjernebarken. Ubalanse: Ofte migrene, skallethet, flass, svarte ringer under øynene, psykotisk, konstant frustrasjon, destruktiv, ingen livsglede.

Det er viktig at chakraene er åpne og i balanse. De vil være i bevegelse hele tiden alt etter hvordan vi tenker, føler og handler, og de sørger for energigjennomstrømning i kroppen. Hvis de stopper opp, eller blokkeres som vi gjerne bruker å si, kan det føre til fysiske eller psykiske plager og sykdom.

Alle kan lære å balansere chakrene selv, eller man kan få hjelp av f eks en healer.

 

Husrens

De fleste som har en interesse for det alternative veit at det surrer og går et program på TV Norge som heter Åndenes makt, hvor de renser hus og bygninger for sjeler fra åndeverdenen.

Noen hus har energier på besøk fra åndeverdenen eller "den andre siden" om du vil. Det kan være energier etter noen som henger igjen som avtrykk fra gammelt av i gamle hus, eller fra selve stedet huset står på, området rundt der huset står, eller det kan være energier som følger de som bor i huset.

Sånn tilstedeværelse kan føre til en del ubehag hos de levende som bor der, både dyr og mennesker. Man kan få fysiske plager som hodepine, søvnløshet, muskelplager og noen pådrar seg også tilsynelatende den avdødes symptomer på dårlig helse. Man kan føle seg fullstendig tomme for energi etter en stund. Noen reagerer også med redsel på grunn av skremmende hendelser og lyder de ikke kan forklare opprinnelsen til.

"Besøket" kommer gjerne for å være nær familie og venner, de ønsker gjerne å følge med, beskytte eller bare være der. Kan hende de har en beskjed å komme med? Et budskap til vedkommende som bor der. Det kan også være at de rett og slett ikke veit hvor de er, hva de gjør og gjerne er frustrerte fordi ting er annerledes. Kanskje huset er pusset opp? Vegger flyttet eller fjernet?

Som medium kan man finne ut hvem disse vedkommende er og hvorfor de er der. Vi kan også somregel hjelpe til å få ro i hus og heim.

Forskjellige medium jobber på forskjellige måter. Jeg har gjerne en metode som involverer meditasjon og konsentrasjon når jeg jobber med husrens. Jeg trenger ikke alltid være fysisk tilstede på plassen, men har også lykkes med å skape ro fra avstand.

Jeg har jobbet noe med en kollega i hennes bolig da det var fryktelig mye uro der en stund. Uroen hadde ikke noe med henne og hennes familie å gjøre, men mer med plassen som i sin tid har vært en travel havneplass. Det var mye ståk og styr, masse folk og aktivitet hele tiden. Vi fikk renset opp, balansert, og slo en beskyttelse rundt huset som ser ut til å fungere fint. Men så opplevde hu en viss uro igjen, (nå skal det være sagt at hu er veldig sensitiv) men vi kunne ikke fornemme ånder, bare avtrykk etter folk, og vi gjorde en rens til. Den rensen opplevde jeg mer som en slags "utvask".

Forskjellige medium har forskjellige metoder ja, men felles for de fleste er å åpne en lysportal å føre ånder over til lyset i.

Når jeg gjør en husrens setter jeg meg først ned og prøver å ta inn hvem, hva, hvor og hvorfor. Etter å ha identifisert de eller den som ikke hører hjemme der setter jeg opp en lyssøyle en egnet plass hvor jeg ber vedkommende gå. 
Jeg har opplevd å måtte bruke mye tid for å få ro, og få "løftet" enegiene, men jeg har også opplevd at det blir ro og lett veldig kjapt.


En gang hadde jeg et tilfelle hvor jeg ikke var fysisk tilstede i huset hvor det var uro. Da opplevde jeg å få kontakt med noen jeg ikke kunne få bekreftet riktig pga omstendighetene, jeg følte allikevel at jeg fikk ført de over, men det viktigste var tilbakemeldingen en stund seinere at vedkommende som bodde der fikk ro om natten.

Noen ganger føler jeg at det er lett å få kontakt, andre ganger er det tungt. Jeg har også opplevd at jeg ikke får opp noe som helst. Det er ikke alltid jeg kan hjelpe, men heldigvis opplever jeg som oftes positive tilbakemeldinger om at det er ro.
Jeg har også opplevd å få opp en del, følt at jeg har fått vedkommende over, men at det ikke har hatt noe særlig effekt. Nå har jeg lært endel forskjellige tekniker for å kalle det noe, så det blir spennende fremover å jobbe med husrens.

Mediumskap

Mediumskap er kontakt med avdøde, de "på den andre siden", eller åndeverden om du vil.
Det er mye nyttig man kan få ut av en sånn kontakt. Det er gjerne noen som savner sin kjære, en bestemor eller bestefar, mor, far, onkel, tante… eller gjerne en god venn...
Som medium er man ikke garantert kontakt med den vedkommende ønsker kontakt med, men veldig ofte får vi opp noe. Mange har faktisk nytte av bare å vite at de er der og følger med uten at de merker det fysisk sjøl.
Åndeverdenen er en parallell dimensjon til den vi lever i, og kontakt imellom er mulig. Det er mange ganger de på den andre siden har behov for å "vise" sin tilstedeværelse i denne dimensjonen, og det kan gi ulike utslag.
Noen ganger vil de vise at de fortsatt følger med familien sin, vennene sine, følger opp og hjelper. Noen kan føle tilstedeværelse som en slags ro i sinnet, et stryk over håret eller rett og slett bare føle kjærlighet.
Andre ganger kan de avdøde vise sin frustrasjon over endringer etter sin død, eller at rett og slett ikke har fått med seg at de ikke hører hjemme der lenger. Dette kan føre til en mer urolig energi hjemme hos folk, med f eks bråk og banking… eller bare tung energi.
Noen ganger ønsker de avdøde bare godt, men allikevel vil reaksjonen fra de levende være negativ. Tung i hode, smerter i kroppen, dårlig energi….
Det er tilfeller der folk faktisk føler seg syke.
De kan reagere på skritt og bevegelser i huset som tilsynelatende ingen er årsak til, og igjen føre til redsel og uro.
Som medium kan vi få til kontakt med de avdøde, finne ut hvem de er og hvorfor de er der. Det kan være et behov for å gi en beskjed, eller et behov for bare å være der, men de kan somregel overtales til å gå over til den andre siden og bli der.
Det er også tilfeller der avdøde bare "stikker innom" i ny og ne, da kan huset beskyttes mot dette hvis ønskelig. Men da er vi inne på husrens igjen.

Affirmasjoner

Affirmasjoner er positive ord som beskriver en ønsket situasjon. Det er et godt verktøy for å forbedre livet ditt.

Gjentagelser av dine affirmasjoner påvirker underbevisstheten din som igjen fører til handlinger som er positive i forhold til dine ønsker. Underbevisstheten akseptere ordene som sanne og tiltrekker positive hendelser og positive situasjoner i livet ditt.

Det er viktig hvordan man ordlegger seg i en affirmasjon. Normalt, uten å tenke over det har vi affirmasjoner hele tiden.
Vi bekymrer oss over dårlig økonomi for eksempel, og tanken vår er dermed nettopp det: Jeg har for dårlig økonomi…. Veldig negativt, og tiltrekker ingenting positivt. Du vil ende opp å gå i ring med dårlig økonomi.

Hvis du heller har fokus på at du har god nok økonomi: "Jeg har god økonomi" – eller "Jeg er rik" - Så oppfatter sinnet og underbevisstheten etter hvert det som en sannhet og du begynner å gjøre positive handlinger og tiltrekke deg positive hendelser og situasjoner ut ifra det. Alltid ha din uttalelse i nåtid.

Ønsker du å ta av noen kilo, eller mange kilo for den saks skyld er det ingen god ide å si: "Jeg er ikke tjukk" – selv om det kan se sånn ut. Det utsagnet er veldig negativt ladet i og med at det har i seg ordet "tjukk".
Si heller "Jeg er slank", så jobber underbevisstheten din med deg.
Samme gjelder ved sykdom. Fokuser på at du er frisk i stedet for å fokusere på å ikke være syk. Ordet "syk" gir dårlige bilder i hodet, mens ordet "frisk" er positivt og jobber med deg. Har man en sykdom man blir behandlet for hos lege kan affirmasjoner hjelpe prosessen ved at kroppen reagerer positivt på tiltak. Dessuten er kroppen vår et utrolig maskineri som har en utrolig evne til å lege seg selv. Men da må forholdene ligge til rette for det.

Lag deg en affirmasjon, gjerne en kort en som er lett å huske. Gjenta affirmasjonen din ofte. På vei til jobb, når du har en stund uvirksom, når du går tur, venter i kassa på butikken…. Hvor som helst egentlig. Prøv å legge vekk alt du har i hode av tanker, stress og spenninger, og konsentrer deg om affirmasjonen. Dess bedre du konsentrer deg, og dess mer følelse du legger i affirmasjonen, dess sterkere og raskere vil resultatet komme.

Eksempler på gode affirmasjoner:
Jeg er frisk og glad
Jeg har mye kjærlighet rundt meg
Jeg kan holde en presentasjon for mange mennesker
Jeg er omgitt av ro og orden
Jeg er full av energi
Jeg utstråler kjærlighet
Kroppen min er sunn og sterk